Pasen

Doe maar mee met de Bijbelclub over Pasen, door de video hieronder te kijken.

Bijbel

Dit verhaal komt uit de Bijbel, je kunt het lezen in Johannes 20 vers 11 tot en met 18.

Puzzel

Zoek de woorden in de woordzoeker. Sommige woorden lees je van achteren naar voren, of van onder naar boven. Bij 7 woorden staat een cijfer bij de beginletter, schrijf deze woorden op de stippellijnen. Heb je alle woorden gevonden? Welk woord blijft over? Schrijf dit woord op de laatste stippellijn.

Vragen

  • Waarom was Maria verdrietig?
  • Toen Jezus bij Maria kwam, wist ze niet Wie Hij was. Wie denkt ze dat Hij is?
  • Welke opdracht krijgt Maria?

Werkje

Dit heb je nodig:

Werkwijze:

Ga buiten een mooie steen zoeken. Zo groot dat het plaatje wat je er zo op gaat schilderen erop past. Het mooiste is als de steen een beetje plat is en licht van kleur. Maak de steen thuis schoon onder de kraan en droog hem af. Teken het plaatje met potlood na op de steen. Als je het potlood niet kunt zien, kan je ook gelijk een zwarte (watervaste) stift gebruiken. Als je tevreden bent over je tekening trek je de potloodlijnen over met zwarte stift. Daarna kleur je het plaatje in met verf. Verf onder het plaatje groen gras. Laat hem drogen en je kunt hem ook nog insprayen met haarlak, zodat hij mooi blijft. Als je nu de komende tijd voor school buiten aan het werk bent, kan je de steen op je papieren leggen. Dan waaien ze niet weg en jij kunt er nog aan denken: Jezus leeft!

  • Kan je geen steen vinden- bij de action verkopen ze op dit moment een doosje ‘stenen schilderen’. Daar zitten de stenen, verf en kwast al in. (2,49)
  • Je kunt deze steen ook vinden op deze site: https://nl.pinterest.com/pin/499547783672500473/
  • Heb je watervaste stiften in verschillende kleuren? Daar kan je de steen ook mee inkleuren.
  • Als de verf droog is kan je er ook nog onder schrijven: Jezus leeft of een andere tekst die bij Pasen past.