Paulus, Silas en de gevangenis

Wat is eingelijk echt geluk? Juf Carolien vertelt over de baas van een gevangenis die echt gelukkig werd:

Bijbel

Dit verhaal kan je ook teruglezen in Handelingen 16 vanaf vers 11.

werkje

Paulus en Silas zaten in de gevangenis, omdat ze over Jezus vertelden. Nu zitten er in het buitenland ook mensen in de gevangenis, omdat ze in Jezus geloven. Je kunt ook voor die mensen zorgen net als de stokbewaarder. Dat kan door ze een kaartje of briefje sturen: https://www.sdok.nl/wat-kan-ik-doen/bemoedig/stuur-een-kaart  

Daarom maken wij vandaag briefpapier.

Materialen:

Werkwijze:

  1. Neem twee gekleurde vellen a4 papier. Leg ze rechtop voor je neer. Smeer het linkerrandje van een vel in. Leg de tweede er bovenop, druk het aan en vouw hem open. 
  2. Knip een driehoek uit. Je kunt de bijlage gebruiken, maar je kunt ook zelf een driehoek maken. Vouw de randjes om en plak hem op de linkerbladzij onderaan. 
  3. Knip twee strookjes uit. Je kunt daarvoor de bijlage gebruiken. Vouw de randjes om en plak de strookjes horizontaal op. De een bijna bovenaan,  de ander bijna onderaan de rechterbladzij. 
  4. Print het briefpapier uit en kleur het plaatje in. Je kunt ook zelf een papier knippen en er iets op tekenen. Print of maak een stapeltje.
  5. Steek het briefpapier in de strookjes op de rechterbladzij. 
  6. Steek de enveloppen in de driehoek op de linkerbladzij. 
  7. Je kunt ook de kleurplaat uitprinten, inkleuren en op de voorkant plakken. Je kunt ook zelf een mooie tekening maken en op de voorkant plakken. Je mapje met postpapier is klaar. 
  8. Neem een velletje en stuur een briefje aan iemand in de gevangenis.